Nyheder

Positiv prøve for Dortmund

Søndag d. 4. oktober var en stor dag for mig som travtræner og for vores familie som ejer og selv har opdrættet Dortmund. Det var en stor oplevelse og forløsning for hele familien at vinde DM for 5-årige hingste og vallakker i en sæson, som i den grad har været præget af covid-19.

Rutinemæssigt, efter en storløbssejr, blev der udtaget en dopingprøve umiddelbart efter løbet. Jeg har flere gange haft heste til dopingkontrol i både ind og udland, og er derfor indgående bekendt med procedurer omkring disse.

10. november får jeg uanmeldt besøg fra DTC, som meddeler at Dortmund er testet positiv efter den pågældende start, og de derfor skal foretage en rutinemæssig kontrol. Jeg fremlægger al dokumentation i forhold til Dortmund, samt behandlingsjournaler på andre heste. Jeg er dybt rystet, og totalt uforstående.

Dortmund er ikke behandlet med præparatet, der er testet positiv for!

En stor dag for vores familie blev pludselig det mørkeste kapitel så langt i min karriere som travtræner.

Siden har fulgt en dialog med DTC, hvor jeg har flere gange har efterspurgt forskellige former for dokumentation. Jeg bliver i flere omgange afvist, og udtaler derfor d. 5. december, at der kan være en start mere på tale i denne sæson, selvom jeg ved at hesten har startet for sidste gang i 2020, er tilset af dyrlæge og sendt på vinterferie.

Denne udtalelse frembringer den ønskede effekt, og DTC kommer endelig på banen. Efter flere forespørgsler får jeg d. 7. december langt om længe tilsendt officielle dokumenter fra de svenske og franske analyseinstitutter dateret henholdsvis 3. november og 25. november sammen med en skrivelse fra DTC dateret d. 7. december.

Nu står vi med en situation, hvor jeg som træner, Dortmund og vores familie som ejer hesten er blevet hovedpersoner i en sag, hvor vi er havnet fuldstændigt uforskyldt.

Dortmund er ikke behandlet med ”Kenalog” (Triamcinolon acetonid) inden den positive dopingprøve. Det er sket d. 3. november fire dage efter årets sidste start, hvor vi har besluttet at sæson 2020 er slut for hans del.

Vi ønsker at indgå i et 100% samarbejde med DTC og øvrige instanser for at finde løsningen på denne sag. Der er flere procedurer vi ønsker belyst, for at få klarlagt hvordan vi kan havne i stormens øje uden at have brudt reglementet.

Vi vedlægger behandlingsjournal for Dortmund som dokumentation, og ønsker blot klarhed over denne sag.

Travtræner
Marc Bæk